اتصال گوشی به تلویزیون با کابل شارژر
در روش های اتصال گوشی به تلویزیون با شارژر، تلویزیون، گوشی شما را یک کارت حافظه یا به عنوان یک فلش یا هارد در نظر بگیرد. تلویزیون پس از این ارتباط به شما اجازه خواهد داد به مواردی مثل فیلم، عکس یا موسیقی موجود در گوشی خود دسترسی پیدا کنید. با این اتصال شما میتوانید محتوای صوتی و تصویری گوشی خود را از صفحه تلویزیون مشاهده کنید.
نحوه انجام این اتصال بسیار آسان است و شما به هیچ مبدل یا آداپتوری بجز کابل شارژ یا همان کابل USB احتیاج ندارید.
روش کار به این صورت است که:
ابتدا باید در تنظیمات گوشی اندرویدی خود در منو Developer Options گزینه Usb Debugging را فعال کنید. برای انجام این کار به تنظیمات موبایل اندرویدی خود مراجعه کنید. از انتهای لیست تنظیمات دستگاه، به بخش About Phone وارد شوید. هفت بار پشت سر هم گزینه Build Number را لمس کنید.
با انجام این کار پیغام “You are now a Developer!” روی صفحه ظاهر میشود که نشانگر فعال شدن بخش Developer Options در موبایل اندرویدی شما است.
بعد از ورود به این قسمت، برای فعال یا غیرفعال کردن آن میتوانید از زبانههایی که بالای صفحه قرار دارد استفاده کنید. سپس به تنظیمات گوشی خود برگشته و میبینید که منوی Developer Options اضافه شده است. حالا خیلی راحت و آسان میتوانید در این قسمت گزینه USB Debugging را فعال کنید.
پس از آن یک سر کابل شارژ را به گوشی و سر دیگر آن را به تلویزیون متصل کنید. سپس باید در منو Use USB For گزینه File Transfer را انتخاب کنید. به این صورت تلویزیون، گوشی هوشمند شما را یک حافظه فلش یا هارد دیسک شناسایی میکند.
در آخر با مراجعه به تلویزیون یکی از گزینههای فیلم، عکس و یا موسیقی را انتخاب کرده و فایلهای مربوطه را در تلویزیون مشاهده کنید.
اتصال تلویزیون به گوشی با اپلیکیشن (Smart View)
در ابتدا این نکته مهم را در نظر بگیرید که اگر گوشی و تلویزیون شما هر دو از برند سامسونگ باشد، شما به راحتی میتوانید با استفاده از اپلیکیشن Smart View این اتصال را انجام دهید.
نحوه کار با این برنامه به این گونه است که:
ابتدا باید تلویزیون و گوشی هر دو به یک وای فای مشترک وصل شوند. تلویزیون و گوشی شما با کمک وای فای ارتباط برقرار میکنند و شما میتوانید ویدئوها، عکسها و محتوای گوشی خود را با کیفیت بهتر روی نمایشگر تلویزیون تماشا کنید.
اتصال بی سیم گوشی به تلویزیون
به منظور ارتباط و اتصال تلویزیون به گوشی اندرویدی، روشهای بیسیم گوناگونی وجود دارند که با توجه به امکانات خود میتوانید از آنها استفاده کنید. این روشها عبارتند از:
۱. میراکست (Miracast)
یکی از راههای ارتباط بیسیم بین گوشی و تلویزیون میراکست (Miracast) نام دارد. میراکست در واقع یک شبکه Ad-hoc را بین تلویزیون و گوشی اندرویدی ایجاد میکند و به این صورت امکان برقراری ارتباط و اتصال بین دو دستگاه را فراهم میآورد. این نکته قابل توجه است که برای استفاده از میراکست حتما باید تلویزیون شما از این قابلیت پشتیبانی کند.
چنانچه تلویزیون شما از این ویژگی پشتیبانی کند، برای برقراری این اتصال تلویزیون به گوشی در واقع شما نیاز به هیچ قطعه سخت افزاری نخواهید داشت. هرچند اگر تلویزیون شما از میراکست پشتیبانی به عمل نیاورد، میتوانید دانگل میراکست را خریداری کنید و با کمک آن امکان اتصال تلویزیون به گوشی را با این روش محقق سازید.
توجه کنید که گوشی اندرویدی شما باید برای پشتیبانی از قابلیت میراکست از اندروید ۲، ۴ یا نسخههای بالاتر بهرهمند باشد. برای بررسی این موضوع که آیا تلویزیون شما از میراکست (Miracast) پشتیبانی میکند یا نه؟ باید به دفترچه راهنمای تلویزیون خود مراجعه کنید یا اینکه با جستجوی ساده در اینترنت مشخصات مدل تلویزیون خود را بررسی کنید.
چنانچه تلویزیون از میراکست پشتیبانی به عمل آورد و گوشی اندرویدی شما از اندروید ۲ و ۴ به بالا بهرهمند بود، به راحتی میتوانید برای اتصال گوشی به تلویزیون از این روش استفاده کنید. برای این کار ابتدا از منوی تنظیمات تلویزیون قابلیت میراکست (Miracast) را فعال کنید. سپس میراکست را در گوشی خود نیز فعال و اتصال بیسیم بین میراکست تلویزیون و گوشی را برقرار کنید.
مراحل اتصال گوشی به میراکست تلویزیون به طور کلی به این شرح است، اما امکان دارد نحوه انجام این کار، بین تلویزیونها و گوشیهای مختلف متفاوت باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و حل مشکلات در نحوه اتصال گوشی به تلویزیون با کمک قابلیت میراکست، بهتر است از کارشناسان موبایل برای حل مشکل، راهنمایی بخواهید.
۲. دانگل کروم کست گوگل (Google Chromecast)
روش بیسیم یا وایرلس بعدی که با کمک آن اتصال تلویزیون به گوشی امکان پذیر میشود، بکارگیری دانگل کروم کست گوگل (Google Chromecast) است. کروم کست در واقع یک دانگل کوچک و شبیه به فلش مموری است که به پورت HDMI تلویزیونها وصل میشود، و سپس امکان اتصال تلویزیون به گوشی اندرویدی را فراهم میکند.
توجه داشته باشید که برای اتصال تلویزیون به گوشی، با استفاده از کروم کست باید گوشی شما حداقل از اندروید ۲ و ۴ بهرهمند باشد.
۳. روش استاندارد WiDi
علاوه بر روشهایی که عنوان کردیم، یک روش دیگر هم برای اتصال بیسیم تلویزیون به گوشی وجود دارد که استاندارد WiDi نام دارد. واژه WiDi مخفف کوتاهی از عبارت Wireless Display به معنای نمایش وایرلس (بی سیم) است و در واقع به صورت کاملاً اختصاصی توسط شرکت اینتل (Intel) توسعه داده شده است.
این استاندارد با هدف رقابت با قابلیت ایرپلی (AirPlay) اپل ارائه شده و با قابلیت وای فای دایرکت (Wi-Fi Direct) در ارتباط میباشد. برای استفاده از این قابلیت به منظور اتصال تلویزیون به گوشی اندرویدی، تلویزیون شما میبایست از قابلیت WiDi پشتیبانی کند؛ در غیر این صورت باید دانگل اختصاصی WiDi را خریداری کنید. با اتصال آن به پورت HDMI تلویزیون، امکان پشتیبانی و استفاده از استاندارد WiDi فراهم میشود.
اتصال تلویزیون به گوشی با استفاده از سیم رابط
علاوه بر روشهای بیسیمی که توضیح دادیم، روشهای دیگری هم برای اتصال تلویزیون به گوشی اندروید وجود دارند. این اتفاق با کمک یک اتصال سیمی محقق میشود. به طور مثال یکی از شایعترین و پرکاربردترین روشهای اتصال سیمی استفاده از کابل HDMI برای اتصال تلویزیون به گوشی است.
HDMI مخفف کوتاهی از عبارت “High Definition Multimedia Interface” به معنی “رابط چندرسانهای با وضوح بالا” است و این روزها توسط بیشتر دستگاهها پشتیبانی میشود.
بکارگیری کابلهای HDMI بسیار آسان است. استاندارد مربوط به این کابلها به گونهای است که قادر هستند به طور همزمان صوت و تصویر را انتقال بدهند. کاربری که میخواهد از این کابلها استفاده کند، فقط باید یک سر کابل HDMI را به تلویزیون و طرف دیگر آن را به گوشی اندرویدی وصل کند. به همین آسانی اتصال تلویزیون به گوشی برقرار میشود.
معمولاً پورتهایی که در کابلهای HDMI بکار رفتهاند، به سه نوع تقسیم میشوند که از نظر ابعاد با یکدیگر متفاوتاند. سه نوع پورت موجود در کابل HDMI به ترتیب شامل HDMI Type A (بزرگترین پورت)، Mini HDMI (اندازه متوسط) و Micro HDMI (کوچکترین پورت) هستند. قبل از خرید کابل HDMI برای اتصال تلویزیون به گوشی خود، باید توجه کنید که سوکت آن با پورت گوشی شما سازگار باشد. گوشیهای اندروید اغلب با Mini HMDI یا Micro HDMI سازگار هستند.
روش بعدی اتصال تلویزیون به گوشی با استفاده از سیم، بکارگیری یک تبدیل اختصاصی با نام MHL یا Slimport است. در هر دوی این روشها انتقال صدا و تصویر به طور همزمان انجام میشود. آداپتورهای MHL در حال حاضر شامل سه نوع مختلف است که جدیدترین نوع آن از انتقال ویدیوهای با وضوح تصویر ۴K هم پشتیبانی میکند. گرچه شرایط کاملاً مشابه برای SlimPort هم وجود دارد.
از نظر فنی Slimport و MHL وضعیت یکسانی دارند و از روشهای دیگر اتصال با سیم گوشی به تلویزیون هستند. قابل توجه است که برای مورد استفاده قرار دادن این دو روش برای اتصال تلویزیون و گوشی اندرویدی، گوشی شما باید با این کابلها سازگاری داشته باشد.
روش اتصال گوشی آیفون به تلویزیون
گوشیهای آیفون یا آیپدهای اپل که سیستم عامل آنها iOS است را میتوانیم با کمک روشهای مختلفی به تلویزیونهای برندهای متفاوت متصل کنیم. موارد زیر روشهایی هستند که با استفاده از آنها میتوانیم اتصال تلویزیون به گوشی آیفون را فراهم کنیم.
۱. اتصال تلویزیون به گوشی آیفون با کابل Digital AV Adapter
یکی از آسانترین روشهایی که با استفاده از آن میتوان آیفون یا آیپد خود را به تلویزیون وصل کرد، بکارگیری کابلهایی مثل Digital AV Adapter است. این کابلها منجر به اتصال آیفون یا آیپد به پورت HDMI تلویزیون میشوند. یک سمت کابل Digital AV Adapter به مادگی HDMI مجهز است، پس شما قطعاً به یک کابل HDMI هم نیاز خواهید داشت تا از خروجی تلویزیون به مادگی کابل Digital AV Adapter متصل شود. دو نوع اصلی از کابلهای Digital AV Adapter موجود است که شما باید با دقت به نوع آیفون یا آیپد خود مدل مناسب را خریداری کنید.
مدل اول در یک سمت که به آیفون وصل میشود، سوکتی با پینهای معروف ۳۰-Pin دارد، اما در مدل جدیدتر این کابلها سوکتی مناسب با لایتنینگ پورت آیفون طراحی شده که به آن متصل میشود. پس در صورت استفاده از آیفون یا آیپدهای قدیمیتر و بدون لایتنینگ پورت، میبایست از مدل اول کابل Digital AV Adapter برای اتصال تلویزیون به گوشی آیفون استفاده کنید. اما در صورت جدید و بروز بودن گوشی، آیفون شما حتما پورت لایتنینگ را دارد و باید کابل مدل دوم را استفاده کنید.
استفاده از این کابل بسیار آسان است. به این صورت که یک طرف کابل به پورت شارژر آیفون یا آیپد وصل میشود و طرف دیگر آن نیز محل اتصال کابل HDMI تلویزیون است؛ بنابراین باید یک سر کابل HDMI به تلویزیون وصل شود و سر دیگر آن هم به ورودی کابل Digital AV Adapter متصل شود. پس از آن شارژر گوشی آیفون را به Digital AV Adapter وصل میکنید تا انرژی مورد نیاز آن تأمین شود. بدین ترتیب اتصال تلویزیون به گوشی آیفون با استفاده از این کابل انجام میشود.
حالا نوبت آن است که تلویزیون را روشن و وضعیت دریافت اطلاعات آن را روی حالت HDMI بگذارید. بدین صورت تلویزیون به طور کامل به گوشی آیفون شما متصل میشود.
۲. اتصال تلویزیون به گوشی آیفون با (Apple TV)
اپل تی وی فناوری اختصاصی محسوب میشود که اپل از آن برای وصل کردن گوشی به تلویزیون و ارائه محتوای مخصوص روی آن، طراحی کرده است. با استفاده از اپل تی وی میتوان آیفون یا آیپدهای اپل را مستقیم و بدون سیم به تلویزیون متصل کرد. این یک روش ساده، بیسیم و کارآمد برای متصل کردن آیفون به تلویزیون است.
برای برقراری این اتصال، باید اپل تی وی و آیفون یا آیپدی که میخواهید به آن متصل شود، هر دو به یک شبکه اینترنت مشترک وصل شوند. به این معنی که اگر اپل تی وی شما به یک شبکه اینترنت وای فای متصل است، گوشی آیفون مورد نظر نیز باید به همان شبکه اینترنت وای فای وصل شود. بعد از انجام این کار میبایست انگشت خود را بر روی بخش پایینی صفحه نمایش آیفون یا آیپد بگذارید و به سمت بالا بکشید.
با این کار کنترل سنتر (Control Center) سیستم عامل iOS اجرا میشود. گزینه AirPlay Mirroring و بعد از آن گزینه Apple TV را انتخاب کنید. چند ثانیه بعد، ارتباط اپل تي وي و آیفون یا آیپد شما برقرار شده و میتوانید محتوای نمایشگر گوشی را بر روی تلویزیون ببینید.
نکته قابل توجه این است که اگر از یک شبکه وای فای شلوغ یا عمومی برای اتصال تلویزیون به گوشی آیفون یا آیپد از طریق اپل تی وی (Apple TV) استفاده میکنید، امکان دارد اختلالهایی در پخش ویدئو و موزیکهای گوشی آیفون در تلویزیون ایجاد شود. هرچند در مجموع و در شرایط معمولی بهترین روش بیسیم اتصال تلویزیون به گوشی آیفون استفاده از اپل تی وی محسوب میشود.
سخن آخر
در این مقاله سعی شد آموزشی بسیار کاربردی در مورد نحوه اتصال تلویزیون به گوشی را با شما به اشتراک بگذاریم. آگاهی از انواع روشهایی که این اتصال را برای ما مهیا میسازند، دانشی است که همواره مورد استفاده خواهد بود.
اتصال تلویزیون به گوشی این اتفاق را ممکن میسازد که محتوای گوشی خود را باکیفیت تصویر و صدای بهتر روی صفحهی نمایشگر گستردهتری تماشا کنیم.