گردشگری

چطوری با بچه کوچیک برم پیاده روی اربعین 1403

چطوری با بچه کوچیک برم پیاده روی اربعین؟ زیارتِ کربلا در هر زمانی که باشد قطعا دلنشین و بی نظیر خواهد بود اما حال و هوای حرم در اربعین چیزِ دیگریست. اغلب شما دوست دارید که در پیاده روی اربعین شرکت کنید و در این حال و هوای فوق العاده سمی داشته باشید اما فکر می کنید فرزندتان مانعِ شما هستند، درحالی که این طور نیست. با این مقاله از کیوی سایت همراه باشید تا به شما بگوییم چطور با خیالی راحت، همراه با فرزندِ خود در پیاده روی اربعین شرکت کنید.

چطوری با بچه کوچیک برم پیاده روی اربعین؟

اگر با بچه هایتان به سفر اربعین می روید، نکات زیر را رعایت کنید:

سبک سفر کنید

اگر می خواهید با فرزندتان به پیاده‌روی کربلا بروید، سعی کنید سبک سفر کنید و وسایل کمتر و کم حجم تری با خود همراه نمایید زیرا شما باید وسیله های بیشتری برای کودکتان بردارید.

کالسکه خوب همراه خود ببرید

کسانی که تجربه سفر به کربلا را دارند، توصیه می کنند که برای کودکان زیر 7 سال کالسکه خوب و اگر دارای دو کودک هستید، حتما با خود ویلچر ببرید زیرا این امکان را می دهد که دو بچه روی آن بنشینند.

لباس سبک فراموشتان نشود

توصیه می شود برای خود دو دست لباس سبک بردارید اما برای کودک خود لباس های سبک و راحت بیشتری بردارید. کلاه، عینک آفتابی، خشک کن بچه، دمپایی، کفش بدون بند و راحت، چفیه برای استفاده از آن به عنوان سایه بان، یک لباس گرم و… یادتان نرود.

اسباب بازی کوچک همراه خود ببرید

در صورت رفتن به پیاده‌روی با کودکان، برای سرگرم شدن آنها حتما اسباب بازی سبک و کوچک، دفتر نقاشی، بادکنک و… را با خود ببرید و در گوشی یا تبلت خود چند فیلم و انمیشن برای سرگرم شدن او داشته باشید.

پتو مسافرتی لازمتان خواهد شد

لازم نیست که پتو های سنگین را همراه خود ببرید، معمولا درون موکب ها همه چیز فراهم است پس تنها یک یا دو پتو مسافرتی سبک، روبالشی و ملافه سبک بردارید که به شدت به دردتان می خورد.

شیرخشک و پوشک کافی به همراه ببرید

اگر با کودک زیر دوسال خود به پیاده‌روی اربعین می روید، حتما شیرخشک و پوشک کافی همراه خود ببرید. در عراق ممکن است مارک شیرخشک مورد نظرتان را نیابید و دچار مشکل شوید. اگر کودک از شیرمادر تغذیه می کند، مادر باید رژیم غذایی خود را رعایت نموده و غذاهای چرب و پرادویه و نفاخ استفاده نکند تا کودک اذیت نشود.

رعایت نکات بهداشتی

بوسیدن و بغل کردن کودکان و اینگونه ابراز علاقه کردن به آن‌ها غیرطبیعی نیست، اما در این سفر سعی کنید از بوسیدن و بغل کردن کودکان توسط غریبه‌ها جلوگیری کنید. به جز این، همیشه دستمال‌های ضدعفونی، پدهای الکلی و ژل‌های شستشوی بدون نیاز به آب همراهتان داشته باشید و هرازگاهی دست‌های کودک را ضدعفونی کنید. اگر کودکتان بزرگتر است، لازم است چند دستکش یک‌بار مصرف همراه داشته باشید تا در هنگام استفاده از سرویس‌های بهداشتی از آنها استفاده کنید. معمولا در میان سرویس‌های بهداشتی مسیر، تعداد کمی همیشه مایع صابون دارند و تعداد زیادی از آنها هم آب‌هایشان بسیار سرد است که همین ممکن است کودک را از شستن دست‌هایش بازدارد.

همراه داشتن چند ماسک بهداشتی هم کار خوبی است. درست است که کودکان تحمل نگه داشتن ماسک را روی صورتشان برای مدت زمان طولانی ندارند، اما در زمان‌هایی که گردوخاک بلند می‌شود، گذاشتن ماسک روی صورت کودک ولو به اندازه 15 دقیقه مفید است.

توصیه‌های طب سنتی

جدای از داروهای شیمیایی لازم که برای هرکدام از اعضای خانواده باید همراه خود ببرید، یک‌سری از توصیه‌های دارویی سنتی هم در این سفر کاربرد دارد. مثلا آب و عسل  معجونی است مقوی که اگر با نمک هم مخلوط شود، ضدعفونی کننده بدن در گردوغبار و هوای آلوده عراق خواهد بود.

عرق نعنا هم برای رفع مشکلات گوارشی ناشی از خوردن غذاهایی که ممکن است به مزاج ما نسازد، مفید است؛ بنابراین دل‌درد بچه‌ها با خوردن کمی عرق نعنا رفع می‌شود. بهتر است کمی سنجد هم داشته باشید برای زمان‌هایی که کودکتان اسهال می‌شود و همچنین کمی برگه زردآلو یا آلو و انجیرخشک و لواشک برای زمان‌هایی که کودک دچار یبوست می‌شود.

دارو همراه داشته باشید

اگر به سفر پیاده‌روی اربعین با خانواده می روید، داروهای مورد نیازتان را با خود همراه ببرید و حتما داروهایی که کودکتان مصرف می کند، قطره تب بر، شربت سرما خوردگی، شربت درمان دل درد و… را همراه خود ببرید. پماد سوختگی و کرم ضد آفتاب نیز فراموشتان نشود.

blank

توصیه های ایمنی برای پیاده روی اربعین

  • از انتخاب و استفاده از مسیرهای نشناخته و غیر معمول جدا خودداری کنید.
  • برای پیاده روی از همان مسیر همیشگی نجف تا کربلا استفاده کنید.
  • به هیچ وجه در طول مسیر با عراقی ها بحث سیاسی و مذهبی نکنید.
  • حتا اگر فردی عراقی تلاش داشت سر صحبت را با اختلافات مذهبی و سیاسی با شما باز کند، شما به این صحبت ادامه ندهید و بگویید همه ما زائران و عاشقان امام حسین هستیم و هدفی جز این ندارید.
  • تصور نکنید چون عراقی ها عرب هستند از فارسی چیزی نمی دانند و می توانید هر حرفی بزنید. بسیاری حتا اگر عربی حرف بزنند، فارسی هم متوجه می شوند؛ بنابراین مراقب حرف زدنتان باشید.

نکات مهم پیاده‌روی اربعین با بچه

  • اگر سفرتان فشرده و با برنامه سخت باشد، بچه‌ها آزار می‌بینند و برای خودتان هم سخت می‌شود و سفر شیرینی برای خودتان نخواهد بود.
  • قبل از سفر چندین مرتبه مانور پیاده‌روی خانوادگی برگزار کنید و اگر کالسکه ای دارید با خود همراه کنید تا به مشکل آن پی ببرید.
  • برای اینکه پوست پایتان ضخیم‌تر شود،کف پاهای خودتان و بچه‌ها را حنا بگذارید.
  • بهتر است شارژر و یک پاوربانک هم همراهتان باشد.
  • برای بچه های دو سال به بالا خمیربازی یا یک بطری گلاب یا تفنگ آب بازی یا اسپری کوچیک بردارید.
  • هنگام پیاده‌روی زمان هایی که خلوت است بدو بدو با بچه‌ها دنبال بازی کنید و یا با کالسکه دنبال هم کنید.
  • آب‌نبات چوبی یک غافلگیری شیرین برای زمان‌های گریه کردن کودکان زیر سه سال است.
  • نبات خرد شده و یک ظرف کوچک عسل را می‌توانید برای استفاده از چای و دم‌نوش‌ها ببرید.
  • یک لباس برای آب و هوای خنک و یک لباس برای آب و هوای آفتابی داشته باشید.
  • به جای لباس‌‌های بیرونی، برای بچه‌ها لباس‌های راحت و خانگی بردارید.
  • در صورت شستن لباس‌های بچه‌ها آن‌ها را روی دسته کالسکه پهن کنید تا حین راه رفتن خشک شوند.
  • قبل از اذان مغرب به فکر جای خواب باشید.
  • بهترین مکان برای اسکان کسانی که با کودکان‌شان به سفر اربعین می‌روند، مَبیت‌ها هستند. مبیت خانه‌های مردم عراق هستند که برای پذیرایی از مهمانان آماده شده‌اند و حمام دارند و می‌توانید لباس‌هایتان را هم به راحتی بشویید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا