تکنولوژی

نحوه افزایش امنیت حساب کاربری جیمیل

هر ساله بسیاری از حساب‌های کاربری به دلیل رعایت نکردن اقدامات حیاتی که می‌تواند منجر به افشای اطلاعات شخصی شود، در معرض آسیب قرار می‌گیرند. بسیاری از شرکت‌ها مانند گوگل راه‌هایی برای افزایش…

هر ساله بسیاری از حساب‌های کاربری به دلیل رعایت نکردن اقدامات حیاتی که می‌تواند منجر به افشای اطلاعات شخصی شود، در معرض آسیب قرار می‌گیرند. بسیاری از شرکت ها مانند گوگل روش هایی را برای افزایش امنیت اکانت جیمیل کاربر ارائه می کنند که می تواند کمک زیادی به جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به حساب های کاربری کند.

 

امنیت حساب کاربری جیمیل

مهم‌ترین روش‌های مورد استفاده برای افزایش امنیت جیمیل شامل بهره‌گیری از احراز هویت دو مرحله‌ای، بررسی دسترسی‌های برنامه‌ها و سرویس‌ها، جلوگیری از فعالیت ردیاب‌های ایمیل و تنظیم فیلترهای مختص به حساب کاربری می‌شود که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

فعال کردن احراز هویت دو مرحله‌ای

احراز هویت دو مرحله‌ای یکی از مهم‌ترین لایه‌های امنیتی معرفی شده از سوی گوگل است که می‌تواند در ارتقای امنیت حساب کاربری جیمیل تاثیر بسزایی داشته باشد. با فعال کردن این حالت، برای هر بار ورود به اکانت باید کد دریافت شده از طریق شماره همراه یا اپلیکیشن مخصوص را هم وارد نمایید. جهت فعال‌سازی قابلیت مذکور، روی این لینک کلیک کنید و راهنمای گفته شده را دنبال نمایید. برای ساخت جیمیل جدید نیز می‌توانید با آموزش‌های دیجیاتو همراه شوید.

blank

توجه داشته باشید که برای تامین امنیت جیمیل از طریق احراز هویت دو مرحله‌ای باید حتما به یک موبایل دسترسی داشته باشید. همچنین کدهای پشتیبان در هنگام فعال‌سازی این ویژگی را در جایی مطمئن یادداشت کنید تا در صورت عدم دسترسی به موبایل بتوانید باز هم وارد حساب کاربری خود شوید.

عدم به اشتراک‌‌گذاری رمز عبور

بعضی از تیم‌ها از یک آدرس ایمیل به صورت گروهی استفاده می‌کنند که رمز عبور آن در اختیار تمامی اعضای گروه قرار دارد. این روش از امنیت بسیار پایینی برخوردار است و جایگزین‌های بهتری مثل بهره‌گیری از صندوق‌های دریافت مشترک برای آن وجود دارد. در این حالت می‌توانید اعضای گروه را یکجا جمع کرده و امکان مدیریت ایمیل‌ها را به هرکدام به صورت مستقل بدهید.

blank

بررسی دسترسی اپ‌ها و سرویس‌ها

گاهی اوقات کاربران برای دسترسی آسان‌تر، اقدام به ثبت نام در وب سایت‌ها یا استفاده از سرویس‌های آنلاین از طریق حساب کاربری گوگل خود می‌کنند. برخی از این موارد ممکن است اکانت شما را در معرض آسیب قرار دهد؛ در نتیجه به طور معمول توصیه می‌شود تا پس از اتمام کار با ابزار مورد نظر، دسترسی آن را دوباره ببندید. برای انجام این کار، باید به صفحه دسترسی‌های اکانت گوگل رفته و سپس دسترسی بدون استفاده را قطع کنید.

blank

مراقب فعالیت‌های مشکوک باشید

اگر گوگل فعالیت مشکوکی در حساب کاربری شما تشخیص دهد، اقدام به ارسال نوتیفیکیشن خواهد کرد. برای مثال ورود به اکانت از موقعیت‌های ناشناخته یا دستگاه‌های ناشناس می‌تواند گوگل را حساس کند. توصیه می‌شود تا کاربران هر ماه به صورت دستی لیست فعالیت‌های اکانت را بررسی کرده تا از نبود موارد مشکوک اطمینان حاصل کنند. جهت انجام این کار، روی گزینه Details در قسمت پایینی صفحه جیمیل کلیک کنید. در ادامه می‌توانید لیستی از ورودهای صورت گرفته همراه با دستگاه‌ها و موقعیت‌های جغرافیایی آن‌ها مشاهده نمایید. اگر مورد مشکوکی مشاهده کردید، بهتر است هرچه سریع‌تر اقدام به تغییر رمز عبور خود و فعال‌سازی احراز هویت دو مرحله‌ای کنید.

blank

بررسی فیلترها برای فوروارد ایمیل‌ها

فیلترها، امکان فوروارد کردن مستقیم ایمیل‌ها به آدرسی دیگر را فراهم می‌سازند؛ در نتیجه بهتر است از نبود فیلترهای ناخواسته جهت افزایش امنیت حساب کاربری جیمیل اطمینان کسب نمایید. برای بررسی این مورد، ابتدا به قسمت تنظیمات جیمیل بروید و سپس روی تب Filters کلیک کنید. اکنون می‌توانید لیستی از فیلترهای فعال را مشاهده کنید. اگر فیلتری ناآشنا به چشمتان خورد، آن را حذف نمایید. همچنین بهتر است تب‌های Forwarding و POP/IMAP را هم بررسی کنید.

blank

استفاده از ایمیل‌های رمزگذاری شده

احتمالا در بیشتر ایمیل‌های دریافتی خود، قادر خواهید بود تا آیکن قفل قرمز رنگی را مشاهده کنید. این آیکن نشانگر ایمیل‌های ناامین است که از فناوری رمزگذاری TLS استفاده نمی‌کنند. در حالت عادی ارسال چنین ایمیل‌هایی مشکلات چندانی را در پی نخواهد داشت؛ اما اگر اطلاعات حساس مثل رمزهای عبور با آن‌ها جابه‌جا شوند، ممکن است دردسر ایجاد کنند. در صورت وقوع چنین رخدادی بهتر است با فرستنده ایمیل تماس بگیرید و از او بخواهید روشی امن را برای انتقال اطلاعات انتخاب نماید.

blank

شناسایی و مسدودسازی ردیاب‌ها

بسیاری از افراد و شرکت‌ها، ایمیل‌های ارسال شده را ردیابی می‌کنند. آن‌ها به کمک چنین ابزارهایی می‌توانند متوجه شوند که شما در چه زمانی، در کجا و به چه تعداد دفعاتی اقدام به مطالعه ایمیل کرده‌اید. خوشبختانه با نصب افزونه‌های اختصاصی می‌توانید جلوی فعالیت چنین ردیاب‌هایی را بگیرید.

blank

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا