پزشکی

چرا چشم هامون قرمز میشه؟ باید نگرانش باشیم؟

چرا چشم هامون قرمز میشه؟ باید نگرانش باشیم؟ برخی از تغییرات ظاهری می تواند نشان از یک بیماری باشند و باید آنها را جدی گرفت. یکی از این موارد، قرمزی چشم‌ها است که به علت‌های متفاوتی بروز می کند و لازم است مورد بررسی قرار بگیرد. در این مقاله از کیوی سایت دلایل قرمزی چشم را بررسی کرده و شما را از بیماری‌های احتمالی آگاه خواهیم کرد.

چه عواملی باعث قرمزی چشم می‌شوند ؟

چشم قرمز به علت اتساع رگ‌های خونی ظریف که در بین صلبیه و غشای شفاف پوشاننده سطح چشم، جای گرفته است، رخ می‌دهد. ممکن است این رگ‌های خونی ریز که بسیاری از آن‌ها معمولاً غیرقابل دیدن هستند به دلایل محیطی یا سبک زندگی یا به دلیل مشکلات خاص چشمی متسع شوند. چشمان قرمز معمولا در اثر حساسیت، خستگی چشم، استفاده بیش از حد از لنزهای تماسی یا عفونت شایع چشمی مانند چشم صورتی ایجاد می‌شود. با این وجود، قرمزی چشم گاهی اوقات می‌تواند علامت جدی‌تر شرایط یا بیماری چشمی، مانند یوئیت یا گلوکوم باشد.

خشکی چشم

یکی از شایع ترین علت های قرمز شدن چشم، خشکی چشم است. در این مورد چشم ها دچار التهاب و قرمزی می شوند. در اکثر مواقع خشکی چشم بر اثر هوای گرم و خشک برای فرد رخ می دهد اما دلایل دیگری مثل نگاه کردن زیاد به صفحه رایانه می تواند باعث بروز خشکی چشم شود. برای درمان قرمز شدن چشم ها بر اثر خشکی چشم، باید از اشک مصنوعی استفاده کرد. همچنین روش های دیگری هستند که به راحتی با استفاده از آنها در منزل می توانید خشکی چشم را برطرف کنید. اشک مصنوعی در تامی داروخانه ها موجود است و می توانید با مراجعه به داروخانه ها آن را تهیه کنید.

حساسیت و آلرژی

یکی دیگر از مواردی که باعث قرمز شدن چشم ها می شود، حساسیت و آلرژی است. بروز حساسیت ممکن است بر اثر وارد متعددی رخ دهد، بطور مثال بسیاری از افراد نمی دانند که حیوانات خانگی یکی از عامل های بروز حساسیت و آلرژی در افراد است. گاهی امکان دارد قرمز شدن چشمها بر اثر آلرژی به گل و گیاه و دلایل دیگر رخ دهد. افرادی که دچار آلرژی و حساسیت هستند باید از هرگونه گرد و غبار، گرده گیاهان و حیوانات خانگی دوری کنند. این افراد همیشه باید در محیط تمیز باشند تا دچار حساسیت نشوند. افرادی که به آلرژی مبتلا هستند بجز قرمز شدن چشم ها دچار عوارض دیگری مثل آبریزش چشم ها، تورم، خارش چشم می شوند. برای کاهش این عوارض می توانید از کمپرس آب سرد استفاده کنید.

 پاره شدن عروق چشم از دلایل قرمزی چشم

هنگامی که رگ‌های خونی ریز در زیر سطح چشم دچار پارگی شوند، سفیدی چشم به رنگ قرمز در می‌آید. پارگی عروق ریز گاهی به دنبال موارد زیر دیده می شود:

  • عطسه‌ی شدید
  • بلند‌کردن اجسام سنگین
  • استفراغ‌های شدید
  • حتی مالش کم یا شدید چشم

 التهاب ملتحمه

چشم صورتی که التهاب ملتحمه نیز نامیده می‌شود، هنگامی ایجاد می‌شود که غشای شفاف پوشاننده‌ی سفیدی چشم و غشای بخش داخلی پلک دچار التهاب شوند. التهاب ملتحمه به دنبال عفونت‌های باکتریایی، ویروسی، آلرژی و‌ محرک‌هایی مانند کلر موجود در آب استخر ایجاد می‌شود. التهاب ملتحمه یا گل مژه بسیار شایع و مسری بوده و غالبا در کودکان دیده می‌شود. علائم دیگر التهاب ملتحمه عبارتند از:

  • اشک‌ریزی بیش‌از‌حد چشم
  • احساس سوزش، خارش و افتادن شیء در چشم
  • ترشحات سفید، زرد و سبز رنگ از چشم‌ها
  • حساسیت بیش‌از‌حد چشم‌ها به نور
  • آسیب عروق خونی چشم.

استفاده از لنز

لنزها به دلیل تماس مستقیم با چشم، می توانند باعث بروز حساسیت و قرمزی چشم شوند. اگر چشم ها دائما در تماس با لنز باشند، مشکلاتی مثل خشکی و قرمزی برای چشم ایجاد می شود. در برخی از موارد کثیف بودن لنزها باعث عفونت چشم و در نتیجه بروز مشکلات بزرگتری مثل کوری خواهد شد. اگر پس از استفاده از لنز دچار مشکلاتی مثل قرمزی چشم، تورم، عفونت و… شدید، به یک چشم پزشک مراجعه کنید.

خستگی چشم ها

هر فرد در طی شبانه روز بین ۷ الی ۸ ساعت باید بخوابد و استراحت کند. اگر فردی به میزان کافی در طی شبانه روز استراحت نکند، ممکن است دچار مشکلاتی مثل قرمز شدن چشم ها شود. برای درمان باید به اندازه کافی استراحت کرده و از قطره های چشمی استفاده کنید.

سایر دلایل قرمزی چشم

تهوع و استفراغ
خراش و زخم‌های قرنیه
اسکلریت (التهاب بخش سفید رنگ چشم یا صلبیه)
یووئیت (التهاب لایه‌ی میانی چشم)
افتادن اجسام خارجی داخل چشم
تب یونجه: نوعی واکنش آلرژی که بینی، چشم، سینوس‌ها، گلو و ریه‌ها را درگیر می‌کند.
صدمه به چشم مانند ضربه خفیف
کراتیت (التهاب قرنیه)
استفاده‌ی مکرر از قطره‌های چشمی
بلفاریت (التهاب پلک‌ها): بر اثر عفونت‌های باکتریایی یا بیماری‌های پوستی ایجاد می‌شود.
گل مژه: برآمدگی قرمز و دردناک در حاشیه یا داخل پلک‌ها ست که موجب التهاب، درد، سوزش، ورم موضعی پلک و قرمزی چشم‌ها می‌شود.
استفاده از لنز چشم
عمل چشم در مدت اخیر
بارداری
کم‌خوابی
مصرف الکل
سیگار کشیدن
شنا کردن

قرمزی چشم ها و علائم های نگران کننده

در سفیدی چشم ها رگ های خونی فراوانی وجود دارد که بسیار حساس هستند و در برخی از موارد این رگ ها تحریک می شوند و سفیدی چشم قرمز می شود. در بسیاری از موارد این قرمزی ها خوش خیم است ولی در مواقعی می توانند خطرناک و هشدار دهنده باشند. اگر زمانی که رگ های صلبیه متورم و چشم های شما قرمز شدند، درد و یا تغییری در بینایی خود احساس کردید فورا به چشم پزشک مراجعه کنید و علت این تغییرات را جویا شوید. اگر قرمزی چشم ها با موارد زیر همرا بود آن را نادیده نگیرید و برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید.

  • درد
  • تغییر در بینایی
  • سوزش چشم ها
  • خارش چشم
  • اشکریزی
  • ترشحات چشمی
  • حساس شدن چشم ها به نور

در برخی از موارد قرمزی چشم ها می تواند بدون علامت باشد و فقط چشم ها متورم و قرمز شوند ولی نشان دهنده بیماری های چشمی باشد. در صورتی که چشم شما بدون دلیل قرمز شد حتما به پزشک مراجعه کنید.

درمان قرمزی چشم

برای درمان قرمزی چشم باید علت آن تشخیص داده‌شود. بعد از تشخیص علت قرمزی چشم، راه‌کارهای زیر برای درمان مورد استفاده قرار می‌گیرند:

قطره برای رفع قرمزی چشم

یکی از درمان‌های کاربردی برای رفع قرمزی چشم استفاده از قطره های چشمی است. یکی از انواع قطره ها برای رفع قرمزی چشم ، قطره نفازولین است.

قطره نفازولین ، وازوکانستریکت یا ضد احتقان است و رگ‌ها را تنگ می‌کند. برای درمان قرمزی چشم کاربرد دارد تا خونریزی از مویرگ‌ها متوقف شود.

در صورتیکه چشم‌ها خشک شده‌باشند، برای درمان خشکی چشم‌ها می‌توان از قطره‌های استریل چشمی استفاده کرد تا برای افزایش رطوبت چشم مورد استفاده قرار بگیرند.

برای برطرف کردن خشکی چشم می‌توانید از قطره استریل چشمی استفاده کنید.

مصرف آنتی‌هیستامین‌ ها

در صورتی که علت قرمزی چشم با آلرژی مرتبط است، مصرف آنتی‌هیستامین‌ها می‌تواند در به کاهش علائم و قرمزی موثر باشد. اما در صورتی که علت قرمز شدن چشم با عفونت مرتبط باشد باید از آنتی‌بیوتیک‌های مخصوص استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا