تکنولوژی

شاخص های اقتصادی چیست؟ آموزش انواع شاخص ها در فارکس

شاخص های اقتصادی چیست؟ آموزش انواع شاخص ها در فارکس به شما کمک می کند تا روند‌های بازار را پیش بینی کنید و به کمکِ تحلیل‌های تکنیکال با سودهای خوبی معامله کنید. از آنجایی که واجب است هر معامله‌گری، شاخص‌های اقتصادی را بشناسد، در این مقاله از کیوی سایت آنها را به شما آموزش خواهیم داد.

تعریف شاخص چیست؟

شاخص یا Index، ابزاری آماری برای اندازه گیری میزان تغییرات در گروهی از داده‌ها است.

یک شاخص مالی بر اساس ورودی‌هایی از جنس قیمت، عددی را در هر بازه زمانی نشان می‌دهد. برای مثال، می‌توان به انواع شاخص‌ها در بازار سهام همچون شاخص S&P500، شاخص نزدک، شاخص کل بورس تهران و … اشاره کرد.

یک شاخص اقتصادی در بازه‌های زمانی معین و بر اساس ورودیی‌های از جنس داده‌های اقتصادی، میزان تغییرات در متغیر‌های اقتصادی را نشان می‌دهد. از جمله شاخص‌های اقتصادی می‌توان به نرخ اشتغال، GNP‌ و GDP، نرخ تورم و … اشاره کرد.

معرفی انواع شاخص‌های اقتصادی فارکس

شاخص‌های فاندامنتال فارکس معیارهایی هستند که سلامت اقتصادی و مالی یک کشور یا گروهی از کشورها را اندازه‌‎گیری می‌کنند. این شاخص‌ها توسط معامله‌گران و تحلیل‌گران فارکس برای ارزیابی عوامل زمینه‌ای که ارزش پول یک کشور را هدایت می‌کنند، استفاده می‌شوند. شاخص‌های مهم اقتصادی در فارکس معمولاً شامل تراز تجاری، شاخص خرده‌ فروشی، شاخص تولید ناخالص داخلی، نرخ تورم و ارقام بیکاری می‌باشد.

تفسیر این شاخص‌ها برای درک جهت بالقوه ارزش یک ارز بسیار مهم است. به عنوان مثال، رشد قوی تولید ناخالص داخلی و نرخ‌های پایین بیکاری ممکن است نشان دهنده یک اقتصاد سالم باشد که می‌تواند منجر به افزایش ارزش پول کشور شود. از سوی دیگر، نرخ تورم بالا یا کسری تجاری ممکن است ارزش پول را کاهش دهد.

شناخت انواع شاخص‌ها در فارکس به معامله‌گران کمک می‌کند تا بر اساس شرایط اقتصاد کلان کشورهای درگیر، تصمیمات آگاهانه‌ای در مورد زمان خرید یا فروش ارز در بازار فارکس بگیرند. در ادامه به جزئیات بیشتری در خصوص هر یک از شاخص‌های اقتصادی فارکس خواهیم پرداخت.

شاخص CPI در فارکس (شاخص قیمت مصرف کننده)

شاخص بهای مصرف کننده (CPI) یکی از شاخص‌های مهم اقتصادی در فارکس است که برای سنجش سطح تورم در یک کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. عملکرد شاخص CPI در فارکس به گونه‌ای است که تغییرات ماهانه قیمت‌های پرداختی توسط مصرف کنندگان را اندازه‌گیری می‌کند.

شاخص PPI در فارکس (شاخص قیمت تولید کننده)

شاخص PPI یکی از شاخص‌های اقتصادی فارکس است که در دسته‌بندی شاخص‌های تصادفی قرار می‌گیرد. شاخص PPI در فارکس وظیفه سنجش تغییرات قیمت در تمام بخش‌ها و سازمان‌های تولید کننده را بر عهده دارد.

تراز تجاری (BOT)

تراز تجاری در فارکس که نام لاتین آن Balance of trade می‌باشد، تفاوت میان میزان صادرات و واردات در یک کشور را اندازه‌گیری می‌کند و مازاد یا کسری تجاری را نشان می‌دهد. اقتصاددانان از این شاخص اقتصادی فارکس برای اندازه‌گیری قدرت اقتصادی یک کشور بهره می‌گیرند.

شاخص تولید ناخالص داخلی (GDP)

شاخص تولید ناخالص داخلی با نام لاتین Gross Domestic Product نشان دهنده سطح سلامت اقتصادی یک کشور برای یک دوره زمانی مشخص است. این شاخص نشان دهنده کل ارزش پولی تمامی کالاها و یا خدمات نهایی تولید شده است؛ بدین ترتیب می‌توان نسبت به رشد اقتصادی کشور دید کلی پیدا نمود.

شاخص نرخ بهره

نرخ بهره (Interest Rates) یکی از مهمترین شاخص‌های اقتصادی در جهان است که میزان بهره وام بانکی و پاداش سپرده گذاری در بانکها را مشخص می‌کند. اهمیت نرخ بهره در پتانسیل آن برای تغییر و کنترل تورم در یک کشور است به طوری که افزایش نرخ بهره می‌تواند منجر به کاهش تورم شود و کاهش نرخ بهره نیز می‌تواند منجر به تحریک رشد اقتصادی و افزایش تورم شود. با این حال، نرخ بهره تنها یکی ابزارهای کنترل تورم است و باید سایر متغیرهای اقتصادی نیز در نظر گرفته شوند.

شاخص تولید ناخالص ملی (GNP)

تولید ناخالص ملی (Gross National Product) ارزش کل کالاها و خدمات تولید شده توسط افراد یک کشور (در داخل یا خارج از کشور) در یک دوره زمانی معین (معمولا یک سال) است. برای مثال، ارزش تولیدی که ایرانیان چه در داخل کشور و چه از طریق سرمایه گذاری خارج از کشور به دست می‌آورند در محاسبه GNP لحاظ می‌شود.

شاخص درآمد ناخالص ملی (GNI)

شاخص درآمد ناخالص ملی (Gross National Income)‌ مجموع کل پولی است که توسط مردم و مشاغل موجود در یک کشور به دست آمده و تغییرات ثروت یک کشور را از یک سال تا سال دیگر نمایش می‌دهد. این شاخص شامل تولید ناخالص داخلی (GDP) و دریافتی خالص از سایر منابع خارجی (= افراد و مشاغل غیر مقیم) می‌شود.

شاخص مدعیان بیمه بیکاری (Unemployment Claims)

شاخص مدعیان بیکاری یک شاخص پسرو است که تعداد افرادی که برای اولین بار طی هفته گذشته برای بیمه بیکاری اقدام نموده‌اند را مورد بررسی قرار می‌دهد. این شاخص که به صورت هفتگی منتشر می‌شود، نقش به‌سزایی در تعیین میزان سلامت اقتصاد یک جامعه بر عهده دارد؛ چرا که هر چقدر تعداد افراد بیکار در یک جامعه زیاد باشد، هزینه‌های مصرف کننده نیز کاهش می‌یابد.

شاخص خرده فروشی (Retail Sales)

اگر زنجیره تولید تا مصرف را بررسی کنیم، خرده فروشی آخرین قدم به حساب می‌آید. بدین ترتیب، پس از پشت سر گذاشتن مراحل تولید و فروش عمده، در مرحله نهایی کالا به خرده فروشان می‌رسد و در نهایت آن‌ها اقدام به فروش به مصرف کننده می‌نمایند.

از آنجایی که آمار شاخص خرده فروشی در مصارف شخصی لحاظ می‌شود و مصارف شخصی نیز به صورت مستقیم با شاخص تولید ناخالص داخلی مرتبط است، بنابراین شاخص خرده فروشی در فارکس می‌تواند به صورت بالقوه بیانگر سلامت اقتصادی یک کشور باشد.

حقوق و دست‌مزد غیرکشاورزی (NFP)

نشان دهنده تغییرات تعداد کارکنان غیرکشاورزی در آمریکا است. NFP نشان‌دهنده روند بازار کار و سطح استخدام چون به عنوان نشانگر سلامت اقتصاد آمریکا در نظر گرفته می‌شود.

از شاخص‌های اقتصادی فارکس چگونه در تحلیل و پیش بینی بازار استفاده می شود؟

شاخص‌های اقتصادی فارکس در تحلیل و پیش بینی بازار به روش‌های مختلفی استفاده می‌شوند:

  • ارزیابی سلامت اقتصادی: معامله‌گران و تحلیلگران از شاخص‌های فاندامنتال فارکس برای ارزیابی سلامت کلی اقتصاد یک کشور استفاده می‌کنند. شاخص‌هایی مانند رشد تولید ناخالص داخلی، ارقام اشتغال و هزینه‌های مصرف کننده بینش‌های ارزشمندی را درباره قدرت یا ضعف یک اقتصاد ارائه می‌دهند که به نوبه خود بر ارزش پول آن تأثیر می‌گذارد.
  • پیش‌بینی سیاست پولی: بانک‌های مرکزی اغلب از شاخص‌های اقتصادی فارکس برای تصمیم‌گیری در‌مورد سیاست‌های پولی استفاده می‌کنند. معامله‌گران به دقت شاخص‌هایی مانند نرخ بهره، نرخ تورم و خرده فروشی را زیر نظر دارند تا بتوانند تغییرات احتمالی در سیاست‌های بانک مرکزی را که تاثیر قابل‌توجهی بر ارزش‌گذاری ارز دارد، پیش‌بینی کنند.
  • احساسات بازار: شاخص‌های مهم اقتصادی در فارکس می‌توانند احساسات بازار را شکل دهند و بر رفتار معامله‌گران تأثیر بگذارند. شاخص‌های مثبت می‌توانند اعتماد به یک ارز را افزایش دهند و منجر به افزایش تقاضا و رشد بالقوه شوند، درحالی‌که شاخص‌های منفی می‌توانند منجر به کاهش ارزش پول شوند، زیرا معامله‌گران موقعیت خود را بر اساس چشم انداز اقتصادی تنظیم می‌کنند.
  • پیش‌بینی حرکت نرخ ارز: معامله‌گران و تحلیلگران با تحلیل شاخص‌های اقتصادی و روابط تاریخی آن‌ها با حرکات ارز، سعی در پیش‌بینی تغییرات آتی نرخ ارز دارند. به عنوان مثال اگر تعداد اشتغال بهتر از حد انتظار باشد، ممکن است معامله‌گران را به پیش‌بینی تقویت ارز سوق دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا