آموزش ادیت حرفه ای با اینشات (تصویری و گام به گام)
گوشیهای هوشمند امروزی از توان پردازشی کافی برای ویرایش ویدئوها و تهیه خروجی باکیفیت از پروژهها برخوردار هستند. در سوی دیگر، اپلیکیشنهای ویرایشگر ویدئو هم پیشرفت چشمگیری را در طی سالهای اخیر شاهد بودهاند و اکنون امکانات متعددی را در اختیار علاقهمندان قرار میدهند؛ به همین منظور برای مصارف عادی و روزمره کاملاً مناسب هستند. در مطلب پیش رو به سراغ آموزش ادیت ویدیو با گوشی از طریق اپلیکیشنهای پیشفرض در محصولات اپل و سامسونگ در کنار برنامه InShot خواهیم رفت.
آموزش ادیت ویدیو با گوشی
بدونشک هنگام ویرایش ویدئوها با گوشیهای هوشمند یا تبلت، انتخاب ابزار مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. برای مثال اگر تنها میخواهید قسمتی از ویدئو را برش دهید، میتوانید روی امکانات گالری دستگاه خود حساب باز کنید؛ اما اگر قصد انجام کارهای پیچیدهتری را داشته باشید، باید به سراغ برنامههای حرفهای بروید.
در ادامه آموزش ادیت ویدیو با گوشی به سه روش مختلف توضیح داده شده است. البته گزینههای پیشرفتهتری مثل اپلیکیشن LumaFusion هم در اختیار کاربران قرار دارند؛ اما بهدلیل پولیبودن به سراغ آن نرفتهایم.
۱. ویرایش ویدئوها در موبایل با برنامه InShot
اپلیکیشن InShot یکی از بهترین ویرایشگرهای ویدئو برای سیستمعاملهای اندروید و iOS است؛ زیرا امکانات متنوعی را بهصورت رایگان در اختیار کاربران خود قرار میدهد و حتی نیازی به ایجاد حساب کاربری برای بهرهمندی از آنها وجود ندارد. البته موارد پیشرفتهتری هم نسبت به این اپ وجود دارند؛ اما برخی از آنها نیازمند پرداختهای درونبرنامهای برای دسترسی به قابلیتهای کامل و بعضی دیگر هم کلاً پولی هستند. البته کاربران اندروید میتوانند از نسخههای کرکشده اپها استفاده کنند؛ اما چنین امکانی برای دارندگان آیفون و آیپد وجود ندارد.
- برای شروع کار با برنامه InShot، ابتدا آن را از طریق گوگل پلی یا اپ استور روی دستگاه خود نصب کرده و سپس وارد آن شوید.
- درون صفحه اصلی برنامه گزینه Video را انتخاب نمود و سپس ویدئوی موردنظر که قصد ویرایش آن را دارید، انتخاب کنید.
- اگر تنها قصد ویرایش قسمتی از یک ویدئو رو دارید، بعد از انتخاب آن روی آیکن قیچی بزنید تا بتوانید بخش موردنظر را انتخاب کنید. در صفحه ویرایشگر هم میتوانید از طریق تب Trim اقدام به برشدادن ویدئو نمایید.
- هنگام ویرایش ویدئو میتوانید با لمس آیکن «+» ویدئوهای دیگری را هم به پروژه اضافه کنید. همچنین با استفاده از کلید Split میتوانید یک کلیپ را به چندین بخش تقسیم نمایید.
- برای جابهجاکردن کلیپها در تایملاین تنها کافی است انگشت خود را روی آنها نگه دارید و سپس به محل موردنظر بکشید. برای حذف یک کلیپ هم پس از یک بار لمس آن، روی آیکن سطل زباله بزنید.
- جهت ویرایش یک کلیپ میتوانید روی آیکن Precut پس از انتخاب آن بزنید. در ادامه به گزینههایی مثل Trim و Cut در کنار Split برای کلیپ انتخابشده دسترسی خواهید داشت.
- سایر امکانات کاربردی ویرایشگر شامل Reverse برای معکوسکردن جهت پخش، Flip جهت آینهایکردن تصویر، Freeze برای متوقفکردن پخش و Rotate جهت چرخاندن میشود.
- همچنین گزینههای Crop و Duplicate هم بهترتیب برای برش قسمتی از تصویر و ساخت یک کپی از کلیپ کاربرد دارند.
- برای افزودن ترانزیشن، ابتدا قسمت موردنظر را از طریق ابزار Split به دو بخش مجزا تقسیم کنید. سپس روی آیکن ایجادشده بین دو کلیپ بزنید. در ادامه پنجره ترانزیشنها باز میشود و میتوانید مورد دلخواه خود را انتخاب کنید.
- با لمس آیکن موسیقی میتوانید از حافظه داخلی دستگاه خود اقدام به انتخاب فایل جهت افزودن به پروژه نمایید.
- همچنین امکان استفاده از کتابخانه صوتی برنامه InShot یا استخراج صوت از سایر ویدئوها هم وجود دارد.
- برای جذابترشدن ویدئو میتوانید از افکتهای صوتی مختلف موجود در کتابخانه اپلیکیشن بهره ببرید. علاقهمندان میتوانند صدای خود را هم در داخل اپ ضبط نموده و روی ویدئوها قرار دهند.
- کاربران میتوانند بیش از یک ترک صوتی را به تایملاین پروژه خود اضافه نمایند. همچنین طول هر ترک در کنار میزان بلندی صدای آن، قابلتغییر خواهد بود.
- جابهجایی محل ترکهای صوتی هم مشابه با کلیپها است؛ بهطوری که با نگهداشتن انگشت خود روی آن میتوانید آن را به قسمت دلخواه بکشید.
- برای ترکهای صوتی هم میتوان افکت ایجاد کرد. برای مثال افکتهای Fade in و Fade out برای شروع و پایان هر ترک قابلاستفاده هستند. برای این کار کلیپ صوتی موردنظر را انتخاب نموده و سپس اسلایدر مربوط به افکت دلخواه را تنظیم کنید.
- ابزار افزودن متن به ویدئوها یکی دیگر از قابلیتهای برنامه InShot است که میتوان از آن برای اضافهکردن زیرنویس به ویدئوها هم استفاده نمود.
- برای بهرهمندی از این قابلیت، آیکن «Aa» را لمس نموده و پس از تایپکردن متن موردنظر، روی تیک سمت چپ بزنید.
- در ادامه میتوانید فونت، رنگ و حاشیه متن را تغییر دهید. گزینهای هم برای ایجاد انیمیشن روی متنها در نظر گرفته شده که با ساخت Keyframe قابل کنترل است.
- درنهایت میتوانید سایر جزئیات مرتبط با متن اضافهشده، مثل مدت و محل نمایش آن را از طریق تایملاین تغییر دهید.
- حالت تصویر در تصویر (PiP) ویژگی کاربردی دیگری است که میتوانید از آن برای نمایش یک تصویر یا ویدئو بهطور همزمان با ویدئوی اصلی بهره بگیرید.
- به این منظور روی آیکن PiP بزنید و سپس عکس یا ویدئوی موردنظر را انتخاب نمایید.
- گزینههای مختلفی برای ویرایش، ازجمله ماسککردن، Chroma و Cutout در این قسمت بهچشم میخورند.
- درنهایت میتوانید موقعیت فایل جدید را در کادر و همچنین تایملاین عوض کنید.
- با مراجعه به قسمت Stickers میتوانید استیکرهای مختلفی را هم به ویدئوی خود اضافه نمایید. گزینههایی هم برای افزودن ایموجیها و فایلهای GIF در نظر گرفته شده است.
- یکی دیگر از موارد این قسمت، قابلیت Mosaic است که میتوان با آن قسمتی از تصویر را شطرنجی نمود. این ویژگی هنگام پنهانکردن اطلاعات حساس، مثل رمزهای عبور از ویدئوها کاربرد دارد.
- محل نمایش استیکرها در کادر و مدت زمان آنها از طریق تایملاین قابلتنظیم خواهد بود.
- برای تغییر سرعت کل ویدئو، روی آیکن Speed بزنید و سپس تب Standard را انتخاب کنید. حالا میتوانید با جابهجا کردن اسلایدر، سرعت پخش را تغییر دهید.
- اگر میخواهید تنها سرعت پخش در قسمتی از ویدئو را دستخوش تغییر کنید، دوباره وارد قسمت Speed شوید و اینبار تب Curve را انتخاب نمایید.
- نقطههای آبی نمایشدادهشده را به محل موردنظر که قصد تغییر سرعت آن را دارید، بکشید.
- با کشیدن نقطهها به بالا میتوانید سرعت پخش در آن قسمت را افزایش یا با کشیدن آنها به پایین، سرعت را کاهش دهید.
- بهره گرفتن از افکتها و فیلترها، یکی دیگر از راهکارهای مهم هنگام آموزش ادیت ویدیو با گوشی است. به این منظور تنها کافی است تا آیکن Filter را لمس کنید.
- در ادامه سه گزینه مختلف شامل افکت، فیلتر و Adjust مشاهده خواهید کرد.
- در قسمت Adjust میتوانید گزینههای مرتبط با رنگ و نور ویدئو مثل کنتراست، اشباع و گرما را تغییر دهید.
- گزینه Canvas برای تنظیم ابعاد تصویر متناسب با شبکههای اجتماعی مختلف در نظر گرفته شده است.
- با استفاده از این قابلیت، ممکن است حاشیه جدیدی به ویدئو اضافه شود تا ابعاد آن با مقدار دلخواه مطابقت داشته باشد.
- کاربر میتواند از قسمت Color یا Gradient، رنگ موردنظر خود را برای حاشیههای کنار ویدئو انتخاب نماید.
- نسبتهای تصویر رایج شامل ۱ به ۱ برای پستهای اینستاگرام، ۹ به ۱۶ برای استوریها، ریلز و تیک تاک و ۱۶ به ۹ برای یوتوب است.
- همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، قابلیتهای برنامه InShot بهصورت رایگان در اختیار کاربران آن قرار گرفته است؛ بااینحال هنگام تهیه خروجی از پروژهها در نسخه رایگان، شاهد قرارگرفتن واترمارک روی ویدئوها خواهیم بود.
- برای حذف واترمارک میتوانید به سراغ استفاده از نسخه کرکشده در اندروید بروید یا پس از انتخاب واترمارک در تصویر، روی آیکن «X» بزنید. سپس گزینه Free Remove را انتخاب نموده و با مشاهده یک ویدئوی تبلیغاتی، واترمارک را حذف نمایید.
- درنهایت برای ذخیرهکردن خروجی روی حافظه داخلی گوشی یا تبلت خود، گزینه Share را انتخاب نموده و در ادامه گزینه Save را لمس کنید. اکنون ویدئو بدون واترمارک ذخیره خواهد شد.
بهترین برنامهها برای ویرایش ویدئوها در موبایل کدام هستند؟
در قسمتهای قبلی، با آموزش ادیت ویدیو در گوشی به کمک ابزارهای پیشفرض محصولات اپل و سامسونگ در کنار برنامه InShot با شما همراه بودیم. بدونشک، اپلیکیشنهای ویرایشگر قدرتمندتری هم وجود دارند که امکانات بیشتری را در اختیار علاقهمندان قرار میدهند. درصورتیکه میخواهید بهطور حرفهای به ویرایش ویدئوها روی موبایل یا تبلت خود بپردازید، بهتر است به سراغ چنین عناوینی بروید. در پایین به برخی از آنها اشاره شده است.
- Adobe Premiere Rush
- KineMaster
- LumaFusion
- FilmoraGo
- PowerDirector