گردشگری

چطوری با ماشین خودم برم کربلا؟

چطوری با ماشین خودم برم کربلا؟ برای سفر به عراق و زیارتِ کربلا علاوه بر هواپیما و اتوبوس، می توانید از ماشین شخصی خود نیز  استفاده کنید. شاید مراحلِ کاپوتاژ خودرو به نظر دشوار باشند ولی اگر از قبل اطلاعات کافی درباره‌ی آن داشته باشید می توانید بدون دردسر با ماشین خودتان به عراق سفر کنید. به همین منظور تا انتهای این مقاله از کیوی سایت با ما همراه باشید تا شما را در این سفر راهنمایی کنیم.

چطوری با ماشین خودم برم کربلا؟

برای سفر به کربلا با ماشین شخصی، مانند هر سفر دیگری نیاز به برنامه ریزی دارید. شما باید به درستی بدانید که باید قبل از سفر چه مدارکی را تهیه کنید. همچنین باید بدانید که در مسیر ممکن است با چه چالش هایی روبرو شوید برای اینکه دید بهتری نسبت به این سفر به شما بدهیم، پیشنهاد می کنیم با ادامه‌ی این مطلب همراه باشید.

پیش نیاز های سفر به کربلا با ماشین شخصی

برای ورود به کشور عراق و سفر به کربلا با ماشین شخصی مانند هر کشور دیگری نیاز به تهیه ویزا دارید. برخی از آژانس های مسافرتی هستند که به تایید سفارت کشور عراق رسیده اند. شما باید به این مراکز مراجعه کنید. سپس با ارائه مدارکی از جمله پاسپورت، یک عدد عکس 3 در 4 و پرداخت هزینه‌، برای تهیه‌ی ویزا اقدام نمایید. اگر به جز شما افراد دیگری قصد عزیمت به کربلا را دارند باید برای آنها نیز مدارک مربوطه را ارائه دهید و به ازای هر کدام هزینه‌ی ویزا بپردازید. شایان ذکر است که سفارت عراق برای سفر با خودروی شخصی به کربلا ویزای گروهی صادر نمی کند. شما می توانید در کمتر از 48 ساعت ویزای خود را از آژانس مورد نظر تحویل بگیرید.

برای سفر زمینی به عراق با خودرو شخصی، باید برای دریافت مدارک مربوط به ماشین تان اقدامات لازم را انجام دهید. یکی از جمله این مدارک کارت ماشین بین المللی است که مورد تایید کشور عراق می باشد. شما می توانید این کارت را از طریق گمرک به صورت آنی و با پرداخت هزینه (بالای 100 هزار تومان) دریافت کنید. سپس باید ماشین شخصی تان کاپوتاژ شود. با کاپوتاژ کردن، گمرک اجازه‌ی خروج خودروی شما را از خاک ایران می دهد. منظور از کاپوتاژ ماشین سرویسی است که از طریق آن می توانید پلاک بین المللی دریافت کنید. برای اینکه بتوانید مراحل کاپوتاژ خوردرو تان را بدون مشکل انجام دهید لازم است مدارک زیر را ارائه کنید.

  • برگ سبز ماشین
  • گواهینامه
  • بیمه ماشین
  • پاسپورت
  • کارت ماشین
  • سند ماشین
  • عکس 3 در 4

شما باید این مدارک را برای کاپوتاژ ماشین برای سفر به عراق در یکی از مراکز گمرک ارائه کنید و با ماشینی که قصد سفر با آن به کربلا را دارید در گمرک حاضر شوید. در صورتی که گواهینامه بین المللی ندارید باید آن را از سازمان اتومبیلرانی و جهانگردی دریافت کنید.

مراحل دریافت کاپوتاژ ماشین برای سفر به عراق

اولین مرحله دریافت کاپوتاژ ماشین به عراق

ابتدا، باید بدانید که کاپوتاژ ماشین به عراق محدودیت‌ و قوانین خاصی دارد که شما باید به آن‌ ها پایبند باشید. برای ورود با خودروی شخصی خارجی به عراق، شما باید از پیش مجوز کاپوتاژ ماشین را دریافت کنید. این مجوز توسط مراجع مربوطه عراقی صادر می گردد و برای حمل و نقل مسافران و همچنین انتقال اجسام از سایر کشور ها به کشور عراق استفاده می ‌شود.
اگر قصد حرکت با خودروی شخصی خود را به صورت قانونی در کشور عراق دارید، دریافت مجوز کاپوتاژ ماشین به عراق امری ضروری محسوب می شود. با رعایت قوانین و مقررات کاپوتاژ ماشین، می‌ توانید سفری بی ‌دغدغه و خاطره ‌انگیز به عراق را تجربه کنید. جهت ورود به سرزمین عراق با ماشین شخصی، حتما باید ویزا داشته باشید. برای این منظور، می ‌توانید به آژانس ‌های مسافرتی مربوطه که تایید سفارت عراق را دریافت کرده ‌اند، مراجعه کنید. با ارائه مدارکی از جمله پاسپورت، یک قطعه عکس 3 در 4 و سایر مدارک و همچنین پرداخت هزینه، می توانید به دریافت ویزای خود بپردازید.
اگر تصمیم دارید توسط ماشین شخصی با خانواده خود به عراق سفر کنید، این نکته را به خاطر داشته باشید که دریافت ویزا برای تمام افراد الزامی می باشد. در نتیجه ویزای گروهی توسط سفارت عراق جهت سفر با خودروی شخصی صادر نخواهد شد. از طریق آژانس مورد نظر، می‌ توانید در کمتر از 48 ساعت ویزای خود را دریافت کنید.

blank

مدارک لازم برای کاپوتاژ ماشین به عراق

کاپوتاژ به معنای حمل و انتقال اجسام یا افراد از یک نقطه به نقطه ‌ای دیگر در داخل یک کشور است. این عملیات به طور معمول با استفاده از وسایل نقلیه مختلفی از جمله کشتی ‌ها، قطار ها، هواپیما ها یا وسایل نقلیه جاده ‌ای صورت می گیرد. تاریخچه کاپوتاژ به قرن 18 میلادی باز می ‌گردد. در آن زمان، بسیاری از تجارت‌ های دریایی دچار رکود شدند و این امر بر تجارت بین المللی تاثیر منفی گذاشت. به منظور پیشگیری از این وضعیت، نظامی به نام کاپوتاژ ایجاد شد. از کاپوتاژ جهت جا به ‌جایی اجسام، حمل و نقل مسافر و عملیات ‌های مربوط به انبار کردن و گمرک در مسیر های کشتیرانی ساحلی استفاده می کردند.
در زمان های قدیم، از کاپوتاژ بیشتر جهت حمل و نقل اجسام از یک بندر به بندر دیگر استفاده می ‌شد. امروزه، این اصطلاح به صورت کلی برای توصیف حمل و نقل داخلی کالا و افراد در یک کشور با استفاده از وسیله نقلیه ‌ای که در کشور دیگری ثبت شده است، به کار می ‌رود.
سفر به عراق امروزه به شدت رونق یافته و با استقبال چشمگیری مواجه شده است. اغلب افرادی که قصد سفر و تجارت به کشور عراق را دارند، ترجیح می دهند با خودروی شخصی خود به این سرزمین سفر کنند. بنابراین کاپوتاژ خودرو به عراق بسیار مورد توجه قرار گرفت. البته بهتر است بدانید که جهت دریافت کاپوتاژ ماشین به عراق شما باید نکاتی را رعایت کنید. اولین نکته دریافت مدارک لازم خواهد بود.

برای کاپوتاژ ماشین به عراق، شما به مدارک زیر نیاز خواهید داشت.

  • اصل شناسنامه مالکیت ماشین (برگ سبز ماشین).
  • ارائه سند ماشین جهت کاپوتاژ ماشین به عراق الزامی می باشد.
  • کارت ماشین: کارت ثبتی ماشین که معمولا شماره خودرو و مشخصات فنی را نشان می ‌دهد.
  • اصل گواهینامه رانندگی معتبر: برای تایید صلاحیت رانندگی شما لازم می باشد. همچنین جهت رانندگی در کشور عراق با خودروی شخصی خود، حداقل باید یک ماه و سه روز اعتبار گواهینامه بین المللی داشته باشید.
  • بیمه نامه خودرو که شامل بیمه شخص ثالث ایرانی و بیمه برگ سبز می شود.
  • گواهینامه بین المللی قبلی در صورت اعتبار.
  • گذرنامه و کپی صفحه اول که حداقل شش ماه اعتبار داشته باشد.
  • چهار عدد عکس سه در چهار: جهت استفاده در گواهینامه بین‌المللی.

 

بنابراین جهت کاپوتاژ ماشین به عراق، مطابق با قوانین و مقررات مربوطه تمامی مدارک را به صورت کامل و اصلی تهیه کنید.
مدت زمان اعتبار کاپوتاژ خودرو معادل 12 ماه می باشد، بنابراین اگر کارت کاپوتاژ شما کمتر از 30 روز اعتبار دارد، باید آن را تمدید کنید. توسط گواهینامه ‌(بین ‌المللی) که اعتبار آن ها بین 12 تا 36 ماه است، امکان رانندگی به طور موقت برای شما در کشور هایی که نیاز به مجوز رانندگی خواهید داشت، وجود دارد. البته این نکته را در نظر داشته باشید که با داشتن گواهینامه بین المللی امکان نقض قوانین و الزامات مربوط به شرایط شغلی و اقامت در کشور هایی که در طول سفر شما قرار دارند، وجود نخواهد داشت. این گواهینامه هشت زبان مختلف از جمله فارسی، چینی، اسپانیایی، انگلیسی و غیره ترجمه شده است. همچنین تحت هیچ شرایطی نمی توانید گواهینامه های بین المللی را تمدید کنید، بنابراین در صورت انقضا شدن آن ها، باید جهت دریافت گواهینامه جدید درخواست دهید.
در حالت عادی، توصیه می‌ شود که شخصی که رانندگی می ‌کند، همزمان مالک ماشین باشد و کاپوتاژ ماشین به نام خودش ثبت شده باشد، اما اگر مالک و راننده افراد متفاوتی هستند، باید قبل از مراجعه به گمرک، به راننده غیر مالک یک وکالت‌ نامه رسمی داده شود. با این وکالت ‌نامه تا زمان مراجعه به گمرک، کاپوتاژ و کارت بین ‌المللی خودرو به نام راننده غیر مالک صادر خواهد شد. در این وکالت ‌نامه، حتما باید نام این شخص ذکر شود تا هیچ مشکلی برای عبور از مرز های بین ‌المللی نداشته باشد.

قوانین کاپوتاژ خودرو

کاپوتاژ دارای قوانین و شرایط خاصی است که در زیر مشاهده می‌کنید:

  1. کالاهایی را می‌توان به صورت کاپوتاژ حمل کرد که، صادر شدن آن‌ها از کشور مجاز باشد.
  2. اگر صادر شدن کالایی ممنوع یا کالاهای مجاز مشروط باشد، کاپوتاژ آن‌ها با تعهد از گمرک صورت می‌پذیرد.
  3. اگر اعتبار پروانه کاپوتاژ برای رسیدن به گمرک مقصد، تمام شده باشد و تا ۳ ماه بعد از انقضای آن صاحب کالا، گواهی‌نامه ورود به گمرک مقصد را تحویل ندهد، کاپوتاژ تحت عنوان به مقصد نرسیده مورد خطاب قرار می‌گیرد.
  4. حال اگر کالای به مقصد نرسیده یک کالای مجاز باشد، مجوز خروجی برای آن صادر می‌شود. ولی اگر در دسته کالاهای ممنوعه باشد، قاچاق محسوب می‌گردد.
  5. می‌توان تمامی کالا‌هایی را که مجوز صادر شدن دارند، با قوانین مذکور تحت عنوان کاپوتاژ حمل کرد. در صورتی که صدور کالایی ممنوع باشد، تا زمانی که مجوزی از اداره کل گمرک داده نشود، نمی‌توان برای کاپوتاژ آن اقدام کرد.
  6. گمرک فقط مجوز را برای کالاهایی صادر می‌کند که مطمئن باشد در صورت کاپوتاژ تا مقصد حمل می‌شوند.
  7. کالای کاپوتاژ شده باید در زمانی که از طرف گمرک مبدا تعیین می‌شود، به گمرک مقصد برسد. مدت زمان را گمرک مبدا با توجه به وسیله نقلیه، مسافت، کیفیت مسیر و همچنین فصول مختلف سال تعیین می‌کند.
  8. اگر کالای کاپوتاژ شده در مدت زمان مشخص به مقصد نرسد، به تشخیص رئیس گمرک مشمول جریمه می‌شود.
  9. اگر کالای کاپوتاژ شده در طول مسیر، درگیر حادثه‌ای شود و در مدت زمان مشخص نتواند به مقصد برسد، باید با ذکر علت و موجبات تاخیر از گمرک مبدا، درخواست تمدید زمان کنید. اگر گمرک مبدا درخواست تمدید قبل از پایان یافتن مدت زمان تعیین شده و علل ذکر شده، را موجه تشخیص دهد، مدت زمان کاپوتاژ را تمدید می‌کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا