تکنولوژی

علت بوق زدن کیس و روشن نشدن کامپیوتر چیست؟ + رفع مشکل بوق زدن کامپیوتر

بوق ممتد کامپیوتر هنگام راه‌اندازی و روشن شدن وضعیت سیستم شما را نشان می‌دهد. بوق طولانی و مداوم به طور کلی به این معنی است که مشکل سخت‌افزاری مربوط به حافظه وجود دارد و لازم است علت بوق ممتد کامپیوتر را عیب‌‎یابی کنید؛ زیر این مشکل ممکن است از روشن شدن کامپیوتر شما جلوگیری کند.

اگر نمی‌توانید رایانه خود را به درستی راه‌اندازی کنید، باید سخت‌افزار فیزیکی داخل دستگاه را بررسی نمایید. در بهترین حالت، رایانه را می‌توانید ریست کنید تا به عملکرد عادی برگردد. در بدترین حالت با نقص سخت‌افزاری جدی مواجه هستید که نیاز به تعمیر یا تعویض دارد.

 

نکات کلیدی

  • اگر بوق کامپیوتر چند ثانیه طول می‌کشد، نشان‌دهنده مشکل در RAM سیستم است.
  • بسته به مدل و شرکت سازنده کامپیوتر، صدای بوق ممتد در زمان روشن شدن کامپیوتر، معنی یکسانی نخواهد داشت.
  • زمانی که مادربرد بدون توقف بوق می‌زند ممکن است مشکل از پردازنده باشد.

بررسی علت بوق ممتد کامپیوتر

اگر هنگام روشن کردن کامپیوتر صدای بوق مداوم برای چند ثانیه می‌شنوید نشان می‌دهد که ایرادی در سیستم وجود دارد. قبل از اینکه نگران شوید، باید بدانید که در بسیاری از موارد این مشکل به راحتی قابل حل است. قبل از هر کاری باید علت بوق ممتد کامپیوتر را بیابید.

در اینصورت مشخص خواهد شد که اقدام بعدی چیست و باید سراغ کدام قسمت از رایانه بروید. در ادامه تمامی احتمالات را بررسی می‌کنیم.

blank

 

علت بوق ممتد مادربورد چیست؟

عوامل مختلفی را می‌توان علت بوق ممتد کامپیوتر هنگام روشن شدن دانست. بوقی که می‌شنوید به شما می‌گوید کامپیوتر مشکلی را شناسایی کرده که مانع عملکرد درست آن می‌شود.

بنابراین این صدای بوق توسط سازنده طراحی شده تا به شما کمک کند مشکل را شناسایی کرده و در صورت امکان آن را حل کنید.

توجه داشته باشید که گاهی اوقات لازم است با متخصص تماس بگیرید تا قطعه‌ای را تعمیر یا تعویض کند. مشکلات مختلفی که ممکن است دلیل بوق ممتد در زمان روشن کردن کامپیوتر شما باشند شامل موارد زیر است.:

به احتمال زیاد مشکل کامپیوتر شما ربطی به ویندوز ۱۰ یا ۱۱ ندارد. بلکه به سخت‌افزار داخل سیستم مربوط می‌شود. کامپیوتر طوری طراحی شده است تا هر زمان که سخت‌افزار خاصی به درستی کار نکند صداهای بلندی را ایجاد کند.

  • اگر یک صدای بوق می‌شنوید احتمالاً GPU کامپیوتر شما مشکل دارد.
  • اگر دو بوق می‌شنوید بدان معناست که RAM کامپیوتر آنطور که باید کار نمی‌کند.
  • سه بوق که پس از یک مکث بعد از روشن کردن کامپیوتر تکرار می‌شود نشان‌دهنده مشکل در حافظه سیستم است.
  • اگر کامپیوتر شما به طور مداوم صدای بوق ممتد می‌دهد به این معنی است که پردازنده تحت تأثیر قرار گرفته است.

توجه داشته باشید که بسته به مدل و شرکت سازنده کامپیوتر شما، صدای بوق ممتد کامپیوتر در زمان روشن شدن معنی یکسانی نخواهد داشت. علاوه بر این، بوق ممکن است با چراغ نشانگر یا کد Q روی مادربرد همراه باشد که منشاء مشکل را دقیقاً به شما می‌گوید.

وقتی می‌خواهید قطعات کامپیوتر را جدا کنید و بررسی‌های لازم را انجام دهید برای جلوگیری از برق‌گرفتگی، آن را از برق بکشید. اگر تا به حال کامپیوتری را باز نکرده‌اید مراقب باشید قطعات داخلی آن آسیب نبینند.

حل مشکل بوق ممتد کامپیوتر

وقتی کامپیوتر شما در زمان روشن شدن به طور مداوم بوق می‌زند یا بلافاصله خاموش می‌شود، چند بررسی سریع و آسان می‌تواند شما را به حل مشکل نزدیک‌تر کند. برای تشخیص علت بوق ممتد کامپیوتر و علت خاموش شدن کامپیوتر موارد زیر را بررسی کنید.

blank

۱٫ اتصالات را چک کنید

بوق ممتد هنگام روشن کردن کامپیوتر در بیشتر موارد به این معنی است که قطعه‌ای به درستی متصل نشده است. رایج‌ترین مشکل این است که منبع تغذیه مادربرد (۲۴ پین) و پردازنده (۸ پین) به خوبی وارد نشده‌اند؛ بنابراین ابتدا آن‌ها را بررسی کنید.

سپس چک کنید تمام اتصالات روی مادربرد به خوبی به هم وصل شده‌اند. در نهایت اگر به تازگی کامپیوتر را مونتاژ یا قطعه جدیدی اضافه کرده‌اید سازگاری اجزا را بررسی کنید. چک کنید که همه کابل‌ها به درستی وصل شده و به قطعات مناسبی متصل باشند.

۲٫ کامپیوتر را ریست کنید

زمانی که کامپیوتر شما به طور مداوم بوق می‌زند می‌توانید قطعات را مجدداً ریست الکتریکی کنید. ریست الکتریکی به شما این امکان را می‌دهد که برق تمام اجزای کامپیوتر را تخلیه کنید و خطاها و اشکالات ذخیره شده در حافظه را حذف نمایید.

برای انجام این کار موارد زیر را انجام دهید:

  • دستگاه‌های خارجی متصل به کامپیوتر را جدا کنید
  • سیم کامپیوتر را از پریز برق بکشید
  • دکمه پاور روی کامپیوتر را حدود ۱۵ ثانیه نگه دارید
  • ۳۰ ثانیه دیگر صبر کنید
  • برق را دوباره وصل کنید و کامپیوتر را دوباره روشن نمایید

در مورد لپ‌ تاپ باید آن را خاموش کنید یعنی شارژر را از برق بکشید. باتری دستگاه را خارج کنید و دکمه پاور را به مدت ۱۵ ثانیه فشار دهید. سپس ۵ دقیقه صبر کنید. در نهایت باتری را در جای خودش برگردانید و سعی کنید دوباره آن را روشن کنید.

۳٫ بایوس را ریست کنید

اگر عملیات بالا مشکل بوق ممتد کامپیوتر را حل نکرد، ریست بایوس انجام دهید که عملیات “Clear CMOS” هم نامیده می‌شود. برای بیشتر کامپیوترهای رومیزی، ریست بایوس به روش زیر می‌شود:

  • برق کامپیوتر را بکشید و دکمه پاور را دوباره به مدت ۱۵ ثانیه فشار دهید
  • واحد مرکزی را باز کنید
  • روی مادربرد یک باتری است، آن را بردارید
  • باتری قدیمی را با باتری جدید تعویض کنید
  • واحد مرکزی را ببندید. ۲ دقیقه صبر کنید. برق را دوباره وصل کنید و کامپیوتر را ریست نمایید.

توصیه می‌کنیم اگر دانش فنی کافی درباره قطعات کامپیوتر ندارید بهتر است تعمیر آن را به افراد باتجربه بسپارید.

در این مرحله اگر بررسی‌ها و دستکاری‌های اولیه مشکل را حل نکرد برای بررسی سایر احتمالات علت بوق ممتد کامپیوتر هنگام روشن شدن، باید اجزای مختلف کامپیوتر را تست کنید تا متوجه شوید کدام یک معیوب است.

ابتدا می‌توانید تمام قطعاتی که برای روشن شدن کامپیوتر اجباری نیستند را جدا کنید. اگر صدای بیپ مداوم هنگام روشن شدن هنوز وجود دارد، احتمالاً خرابی از مادربرد است. اگر بعد از مدتی متوقف شد باید قطعات دیگر مانند پردازنده، کارت گرافیک، منبع تغذیه، رم، هارد دیسک را چک کنید.

 

۴٫ کارت گرافیک را چک کنید

بررسی کارت گرافیک ساده‌ترین مرحله عیب‌یابی علت بوق ممتد کامپیوتر هنگام روشن شدن است. در واقع برای اطمینان از اینکه کارت گرافیک علت بوق ممتد کامپيوتر نیست آن را جدا کنید و سعی کنید کامپیوتر را مجددا روشن نمایید.

اگر کامپیوتر شما به طور معمول و بدون بوق روشن شد مشکل از کارت گرافیک است. در نهایت بررسی کنید که آیا کارت گرافیک را به درستی وصل کرده‌اید و آیا با سایر قطعات کامپیوتر سازگار است یا خیر. اگر مشکلی در این زمینه وجود نداشت، احتمالاً کارت گرافیک خراب شده است و باید آن را تعویض کنید.

۵٫ منبع تغذیه را بررسی کنید

اگرچه خیلی متداول نیست؛ اما ممکن است منبع تغذیه علت بوق ممتد کامپیوتر هنگام روشن شدن باشد. برق کامپیوتر ممکن است به اندازه کافی قوی نباشد که اجزای سیستم را ساپورت کند. در این مورد باید بررسی کنید که آیا برق با حداقل توان مورد نیاز مادربرد برای کار مطابقت دارد یا خیر.

همچنین بررسی کنید که مجموع مصرف هر قطعه کمتر از حداکثر توانی باشد که منبع تغذیه می‌تواند ارائه دهد. اگر وات منبع تغذیه به اندازه کافی زیاد نباشد به احتمال زیاد باید منبع تغذیه را تعویض کنید تا همه چیز دوباره مثل قبل کار کند.

در صورتی که مادربرد سیستم دچار مشکل شده باشد، لازم است که با نظر یک تکنسین، آن را تعویض کنید.

۶٫ واحد CPU را چک کنید

زمانی که مادربرد بدون توقف بوق می‌زند ممکن است منشا مشکل از پردازنده باشد. ابتدا مطمئن شوید که هیچ اتصال بدی بین CPU و سوکت وجود ندارد. برای انجام این کار باید سیستم خنک‌کننده و تکیه‌گاه آن را بردارید، سپس بررسی کنید که آیا کانکتورها خم نشده یا آسیب ندیده‌اند.

اگر خطای اتصال را مشاهده نکردید CPU را دوباره در سوکت قرار دهید. مراقب باشید هیچ کانکتوری را نپیچانید و جهت قرار دادن آن‌ها را رعایت کنید.

می‌توانید آزمایش کنید که آیا صدای بوق مداوم در هنگام قرار دادن پردازنده دیگری متوقف می‌شود یا خیر.

بدیهی است که این روش تنها در صورتی امکان‌پذیر است که CPU دیگری در دسترس داشته باشید که با مادربرد و بایوس کامپیوتر شما سازگار باشد. اگر کامپیوتر شما شروع به کار کرد پس پردازنده معیوب بوده است. همانطور که می‌دانید باید آن را تعویض کنید.

۷٫ استیک‌های رم را بررسی کنید

زمانی که هنگام روشن کردن کامپیوتر صدای بوق ممتد را می‌شنوید ممکن است مشکل از کانکتورهای RAM یا خود RAM باشد.

بررسی کنید که آیا چراغی روی استیکپ‌های رم روشن می‌بینید یا خیر. اگر چنین باشد به این معنی است که آنها به درستی محکم نشد‌ه‌اند. در این شرایط آنها را بردارید و سپس به داخل شکاف برگردانید و به درستی محکم کنید.

در مرحله بعد برای عیب‌یابی علت بوق ممتد مادربورد چک کنید که آیا مشکل از ماژول رم یا کانکتورهای رم نیست. برای این کار ماژول‌های رم را در هر اسلات یکی یکی تست کنید.

یک نوار را در یک اسلات، سپس در اسلات دیگر امتحان کنید و هر بار بعد از هر آزمایش جدید، کامپیوتر خود را ریستارت کنید. سپس همین کار را با دیگر ماژول حافظه هم انجام دهید.

ادامه مطلب  چجوری با گوشی بفهمم رمز وای فای چیه؟ | آموزش پیدا کردن رمز وای فای با گوشی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا