راهنمای خرید سیستم گیمینگ پایین رده | چطور یک سیستم گیمینگ جمع کنیم؟
پس از خرید یک سیستم بازی، بسیاری از افراد وسوسه می شوند که قطعات آن را خودشان نصب کنند. همانطور که می دانید قطعات زیادی در داخل جعبه وجود دارد که همه باید در جای خود قرار داشته باشند تا سیستم به خوبی کار کند. نصب قطعات می تواند یک کار دلهره آور به نظر برسد. اما شما به راحتی می توانید با انجام مراحل خاموش کردن سیستم، سیستم را برای ماجراجویی خود آماده کنید. برای بستن سیستم فقط به یک پیچ گوشتی با اعداد مختلف و یک چراغ قوه نیاز دارید. با ما همراه باشید تا با مراحل بستن سیستم بازی آشنا شوید.
مراحل بستن یک سیستم گیمینگ
مرحله اول بستن سیستم گیمینگ با آماده کردن مادربرد آغاز میشود. سایر مراحل با نصب قطعاتی همچون پردازنده، سیستم خنک کننده، کارت گرافیک، پاور، اس اس دی و کابلها در داخل کیس ادامه پیدا میکند. دقت کنید که هر مرحله را به درستی انجام دهید تا در انتها سیستم شما دچار مشکلی نشود. مراحل نصب قطعات سیستم به شرح زیر است.
آماده کردن مادربرد
سرهم کردن قطعات مادربرد در خارج از محوطه سیستم، کار شما را بسیار راحت خواهد کرد. در حالت کلی بهتر است قبل قرار دادن این قطعه در داخل سیستم، قطعات داخلی آن را تا حد امکان نصب نمایید. قبل از نصب قطعات بایستی مطالب روی دفترچه را مطالعه کنید و اطلاعات لازم را در این زمینه کسب نمایید. یکی از نکاتی که هنگام نصب قطعات روی مادربرد باید به آن دقت کنید؛ این است که سیستم خود بر روی سطحی صاف قرار دهید. قرار دادن مادربرد یا سیستم روی فرش و بعد از آن انجام نصب قطعات باعث ایجاد الکتریسیته شده و بروز رویدادی ناخوشایند و خطرناک میشود.
نصب پردازنده
در این مرحله شما بایستی پردازنده را بر روی مادربرد نصب نمایید. بر روی مادربرد یک تکه پلاستیکی وجود دارد. این صفحه پلاستیکی، وظیفه محافظت از این قطعه را بر عهده دارد؛ از این رو باید قبل نصب پردازنده اقدام به جدا کردن صفحه نمایید. برای باز کردن سینی پلاستیکی بایستی بازوی فلزی سینی را فشرده و آن را خارج کنید. پس از آزاد شدن سینی باید سوکت مورد نظر را باز کنید. حال باید سوکت پردازنده را باز کرده و اقدام به نصب آن روی مادربرد نمایید. CPU دارای تورفتگیهای مشابه با فورم نیم دایره است که پردازنده را باید طوری قرار دهید تا این نیم دایرهها پر شوند. بعد از قرار دادن پردازنده به طور صحیح بر روی مادربرد، سوکت آن را در جای مورد نظر قرار دهید. نیازی به فشار زیادی نیست و تنها کافیست در مرحله آخر، سینی را بر روی آن ببندید. در آخر کار، بازوی فلزی را ببندید.
نصب SSD های M .2
در این مرحله باید تمامی محافظها را برداشته و کارت حافظه را در درون آن قرار دهید. در این مرحله باید کارت را در شکاف مربوطه وارد کنید. هنگامی که درایو SSD در اسلات مربوطه جای گرفت دقت نمایید که انتهای مخالف آن بایستی به سمت بالا باشد و همچنین زاویه مورب داشته باشد. حال زمان آن رسیده پیچها را با پیچگوشتی در جاهای مربوطه ببندید. در این مرحله قادر هستید که محافظ حرارتی را برداشته و آن را برای اس اس دی استفاده کنید.
نصب رم
برای نصب رم باید مکان مورد نظر آن را پیدا کنید که این مطلب و اسلات مورد نظر برای نصب رم در دفترچه نوشته شده است. حال بایستی گیرههای پلاستیکی اسلات مورد نظر را به سمت پایین بکشید. برای نصب رم روی مادربرد باید آن را با فشار نسبتا زیاد در درون اسلات بگذارید، تا زمانی این فشار را انجام دهید که صدای کلیک کردن به گوش شما برسد.
آماده کردن کیس
در این مرحله باید مادربرد را آماده کرده و در داخل کیس قرار دهید. البته دقت کنید که تمامی پیچهای قطعات مادربرد را محکم کرده باشید. تقریبا 12 سوراخ در درون کیس وجود دارد. پایههای مادربرد باید در درون این سوراخها قرار بگیرند. اگر قادر به نصب مادربرد روی کیس نشدید، باید به دفترچه نصب سیستم مراجعه کرده و اطلاعات مربوطه را با تصاویر درج شده مطالعه و مشاهده کنید. پشت کیس فضایی برای قرار دادن پورتها وجود دارد. این فضا مشابه فورم مستطیل است که مادربرد باید در آنجا قرار بگیرد. مادربرد را در فضای مورد نظر بگذارید و تمامی پیچها را محکم کنید.
نصب پاور PSU
نصب پاور بسیار آسان است. برای این کار در ابتدا دیواره کنار کیس را برداشته و پاور را در محل مورد نظر بگذارید. پاور دارای فنی برای خنک کردن است. اگر سیستم گیمینگ شما روی میز قرار میگیرد، بهتر است فن پاور را به سمت زمین یا میز قرار دهید. بعد قرار دادن پاور باید دیواره را در جای خود قرار دهید.
وصل کردن درایو SATA یا SSD
این دو قطعه باید در درون کیس قرار بگیرند. زمانی که محفظه مورد نظر برای جایگیری آنها را یافتید، SSD و SATA را در درون محفظه قرار دهید. برای این کار باید گیره فلزی که در دو سمت پایه قرار دارد را فشار دهید. با فشار دادن این گیره، پایه به سمت بیرون خواهد آمد. درایوها را بایستی در درون پایه قرار داده و با پیچ محکم کنید. در مرحله آخر پایه را به محفظه خود برگردانید.
وصل کردن کابلهای کیس و پاور به مادربرد
برای وصل کردن کابلها باید از اطلاعات روی دفترچه راهنمایی بگیرید. در این مرحله باید کابلهای 24 پین را در نقاط مربوط به خودشان قرار دهید. تمامی کابلهای ریز باید به فن، درایو ساتا و سیستم خنک کننده وصل شوند.
نصب خنک کننده
سیستم خنک کننده دارای رادیاتوری مجهز به فن است که معمولا در سمت بالای کیس نصب میشود. قرار دادن این قطعه در بالای کیس باعث ایجاد گردش هوا شده و از گرم شدن قطعات داخلی کیس جلوگیری میکند. نصب آن بسیار آسان است و تنها کافیست قطعه را در محفظه مربوطه قرار داده و پیچها را محکم کنید.
نصب کارت گرافیک
برای نصب این قطعه مهم باید برخی از شکافهای پشت کیس را جدا کنید. معمولا برای قرار دادن کارت در پشت کیس، باز کردن دو شکاف کافیست. برای نصب کارت گرافیک باید به شیار PCLE EXPRESS دقت نمایید. بریدگی پلاستیکی را در انتهای شکاف قرار داده و آن را به سمت پایین بچرخانید. برای قرار دادن کارت گرافیک باید آن را در راستای اسلات PCLE EXPRESS قرار دهید. کارت گرافیک را در درون اسلات قرار دهید.
نصب سیستم عامل
زمانی که نصب تمامی قطعات به پایان رسید، باید HDMI را به سیستم وصل نمایید. این قطعه باید از یک طرف به سیستم و از سمت دیگر به مانیتور متصل شود. کابل برق را به پاور و سر دیگر آن را به پریز وصل نمایید. حال سیستم شما آماده روشن شدن است و کافیست دکمه روشن را فشار دهید.
سخن پایانی
سیستمهای گیمینگ از قطعات سختافزاری و قدرتمند، بهینهسازی شدهاند و برخلاف سیستمهای معمولی به حافظه بالا و سرعت بیشتری مجهز هستند. نصب قطعات سیستم گیمینگ ممکن است در ظاهر کار بسیار پیچیده و دشواری به نظر آید اما در حالت کلی باید گفت که با انجام دادن منظم مراحل نصب، شما قادر به بستن سیستم گیمینگ خواهید بود. همانطور که میدانید، مادربرد از قطعات اصلی سیستم و داخل کیس است. در واقع تمامی قطعات باید به مادربرد وصل شوند. مراحل بستن سیستم گیمینگ با مادربرد آغاز شده و با نصب سیستم عامل به پایان میرسد. با اتمام نصب سیستم میتوانید، ماجراجویی خود را آغاز کنید و از هیجان سیستم گیمینگ لذت ببرید.